ETIM staat voor Europees Technisch Informatie Model en is een standaard classificatie in de installatiebranche en bouwsector. Het ETIM-classificatie model is ontwikkeld om te voldoen aan vraag naar een duidelijke, onderscheidende informatiestructuur voor beschikbare technische producten. De ETIM-classificatie zorgt ervoor dat technische producten met dezelfde kenmerken logisch en eenduidig gegroepeerd kunnen worden. Dit zorgt voor uniformiteit en herkenbaarheid. De ETIM-classificatie is belangrijk om informatie te standaardiseren zodat productklassen, kenmerken, waarden en synoniemen voor een verbetering van identificatie van artikelen kan zorgen.

Wanneer producten ETIM-geclassificeerd zijn, kunnen deze eenvoudig worden uitgewisseld vanwege het universele bestandsformaat. Door koppelingen met zogeheten datapools met miljoenen producten (o.a. 2BA, InstallData en EZ-base), wordt het PIM-systeem verrijkt met productinformatie. Hierdoor kunnen groothandels de productinformatie direct inlezen in het eigen ERP-systeem.

De voordelen van ETIM-classificeren

Het digitaal aanleveren van uniform gekwalificeerde productinformatie bespaart kostbare tijd en dus geld. Maar op ETIM gebaseerde productclassificatie heeft nog veel meer voordelen.

  • Verbeterde communicatie met alle stakeholders.
  • Verbeterde klantinformatie.
  • Verbeterde logistiek.
  • Kwaliteit en uniformiteit in de informatiestroom.
  • Optimalisatie van online en offline publicaties;
  • Toekomstbestendig;
  • Eén op één marketing naar doelgroep mogelijk.
  • Verbeterde management rapportages.
  • Besparing op orderkosten.
  • Taal onafhankelijk.
  • Minder/geen dubbel werk doordat informatie digitaal beschikbaar is.

 

Waar wordt de ETIM-classificatie toegepast?

ETIM-classificatie wordt in 22 landen als standaard gebruikt: Canada, Finland, Mexico, Oostenrijk, Slowakije, Denemarken, Frankrijk, Nederland, Polen, Spanje, Duitsland, Italië, Noord-Amerika, Portugal, Zweden, Engeland, Litouwen, Noorwegen, Slovenië, Zwitserland, Australië en Nieuw Zeeland.

 
ETIM-classificatie en PIM-systeem

Excel is nog steeds het meest gebruikte programma voor het verwerken van productdata. Zonde, want hierdoor staat productinformatie vaak op verschillende locaties, wordt het door diverse personen beheerd en is er veel handmatig werk nodig. Bovendien zijn de mogelijkheden binnen Excel beperkt waardoor je, door de grote hoeveelheid rijen en kolommen met productinformatie, al snel het overzicht kwijt raakt. Het PIM-systeem van Skwirrel is ETIM geclassificeerd waardoor het mogelijk is koppelingen te leggen met bijvoorbeeld 2BA en hierdoor het systeem simpel en eenvoudig te verrijken met miljoenen producten. Is productinformatie niet volledig ingevuld door de fabrikant? Dan is het uiteraard mogelijk dit vanuit ons PIM-systeem aan te vullen.

 

Aan de slag of zijn er vragen?

Zijn er vragen of onduidelijkheden, of wil je zelf aan de slag met productinformatie? In onze FAQ vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag of antwoord hier niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Relevante blogartikelen

Een andere benadering voor het verbeteren van datakwaliteit: Flexibiliteit en Feedback
In de wereld van Product Information Management (PIM) geloven wij dat het verbeteren van datakwaliteit meer vereist dan alleen verplichte velden. Bij Skwirrel PIM hebben we een innovatieve benadering ontwikkeld die draait om flexibiliteit en gerichte feedback. Deze aanpak stelt gebruikers in staat om bewust te kiezen welke velden ze invullen en biedt hen duidelijke inzichten in de belangrijkheid van de gegevens.
Webwinkel vakdagen
Hoe kom ik zo snel als mogelijk bij de Skwirrel stand, dat houd natuurlijk veel bezoekers bezig! Links en dan rechts!
PIM en SEO: ingrediƫnten voor een succesvolle webshop
Bij relaties van Skwirrel merken wij dat PIM en SEO essentieel zijn om online succesvoller te worden. Maar wat zijn nu de belangrijkste voordelen van PIM?
Voordelen van een PIM-systeem
Benieuwd wat een PIM-systeem kan doen voor jou bedrijf? Alle voordelen van een PIM-systeem op een rijtje.

Ervaren wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact op voor informatie, advies en enthousiasme.