PIM en SEO

Ingrediënten voor een succesvolle webshop

Wilt u de wereld veroveren met uw webshop? Dan zijn PIM en SEO onmisbaar. Deze twee vakgebieden zijn essentiële ingrediënten om van uw webshop een succes te maken. Wij spreken uit ervaring omdat team Skwirrel dagelijks ondernemingen helpt met het optimaliseren van hun productdata. In deze blog wordt u dan ook tot in detail uitgelegd hoe PIM SEO kan versterken.

Wat is SEO?
De kans is zeer groot dat u weleens heeft gehoord van de term SEO. SEO staat voor search engine optimization. Dit is het Engelse woord voor zoekmachineoptimalisatie. Binnen SEO is het doel om met een webpagina zo hoog mogelijk te scoren in de gratis zoekresultaten van een zoekmachine. Hiermee kunt u gratis websitebezoekers (potentiële kopers) naar uw webshop trekken. Aangezien 94% van de Nederlanders Google gebruikt als zoekmachine is Google veruit de belangrijkste zoekmachine. U kunt nagaan dat SEO belangrijk is voor webshophouders. Welke webshophouder wil er immers niet gratis potentiële kopers op zijn webshop hebben?

Wat is PIM?
Regelmatig wordt ons bij Skwirrel gevraagd wat een PIM systeem eigenlijk is. Gelukkig weten wij hier meer van aangezien wij zelf een PIM systeem hebben ontwikkeld. Een PIM systeem is gemaakt voor bedrijven om productinformatie vanuit allerlei verschillende systemen te centreren in één systeem. Een PIM systeem is gekoppeld met andere systemen of bronnen waar productinformatie naar wordt verzonden of uit wordt opgehaald. Hierdoor kan vanuit het PIM systeem op alle (digitale) kanalen correcte en consistente productinformatie worden aangeboden aan de klant.

Tip: bent u op zoek naar een goed werkend PIM systeem? Skwirrel heeft een zeer gebruiksvriendelijk PIM systeem ontwikkeld waarmee het beheren van uw productinformatie kinderspel wordt. Neem een kijkje op onze website om meer te weten te komen over Skwirrel.

Waarom is PIM belangrijk voor SEO?
Bij klanten van Skwirrel merken wij dat PIM en SEO essentieel zijn om online succesvoller te worden. Maar wat zijn nu de belangrijkste SEO voordelen van PIM?:

Naast betere posities binnen zoekmachines en meer webshopbezoekers zorgt PIM om verschillende redenen ook voor een hogere omzet van uw webshop:

Kortom, voor webshopeigenaren zonder een PIM systeem is er veel te winnen. Bij Skwirrel merken wij dat klanten die de stap nemen om over te gaan op een PIM systeem online steeds meer succes weten te behalen.

Meer uit uw webshop halen met PIM?
Wilt u ook meer succes met uw webshop door uw productdata te perfectioneren? De PIM experts van Skwirrel staan klaar om u op weg te helpen. Neem contact met Skwirrel op om de mogelijkheden te bespreken.