Introductie

Skwirrel vindt dat datastructuren overzichtelijk en eenvoudig moeten zijn. Als de datastructuur te complex wordt, is de oplossing niet de juiste. Data moet vanuit een database samengesteld kunnen worden en voor zichzelf spreken. Op die manier maak je dat data je helpt om je processen te verbeteren en dat de datastructuur de procedures ondersteunen en vereenvoudigen.

 

Dashboard Skwirrel

Product

Het product of het artikel is de basis van waaruit wij vertrekken. Voor ieder (electrotechnisch) product kunnen ETIM-kenmerken worden vastgelegd. ETIM-kenmerken zijn niet afhankelijk van de hoeveelheid maar zeggen iets over de samenstelling van het product en uiteindelijk zijn deze gegevens van belang voor het bepalen van de juiste keuze van het product, voor BIM-modelleren, voor calculaties et cetera. Tevens worden hier alle aanverwante documenten gekoppeld zoals afbeeldingen, installatie-handleidingen maar ook eventuele certificaten.

Trade item

Trade items oftewel handelsitems zijn de artikelen die daadwerkelijk verkocht worden. Op dit niveau leggen wij onder andere vast wat de afmetingen zijn van de verpakking en wat het bruto gewicht is van artikel inclusief verpakking en waarop het wordt getransporteerd, bijvoorbeeld een europallet.
Tevens wordt op dit niveau de brutoprijs vastgelegd en in welke hoeveelheden en stapgrootten het item kan worden afgenomen.

Datastructuur

Uit bovenstaande blijkt dat een product meer trade-items kan bevatten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een item dat per meter verkocht kan worden maar bijvoorbeeld ook op een ring van 100 meter. De kenmerken blijven hetzelfde maar de hoeveelheid en het gewicht zijn verschillend. Als op productniveau een kenmerk gewijzigd wordt dan wordt dit gelijk doorgevoerd naar de trade-items. Dat maakt de beheersbaarheid van producten eenvoudiger en voorkomt dat men afwijkende gegevens zou kunnen aantreffen bij trade-items.

Ontsluiten data met Webservice

Data heeft weinig waarde als het niet op een eenvoudige en gestructureerde manier uitgewisseld kan worden. Skwirrel heeft daarom standaard een eigen webservice waarmee eenvoudig informatie opgehaald kan worden voor bijvoorbeeld uw webshop en of site.

 

Meer weten?

Wilt u meer technische zaken weten dan kunt u altijd ons bellen of een mailtje sturen naar info@skwirrel.eu.