Home » Oplossingen » PIM-systeem

PIM-systeem volgens ETIM productclassificatie

Vandaag de dag is Excel nog steeds het meest gebruikte programma voor het verwerken van productdata. Productinformatie die op verschillende locaties, door verschillende personen, wordt beheerd is dan ook voor veel bedrijven erg herkenbaar. Daarnaast zijn de mogelijkheden binnen Excel beperkt waardoor je, door de grote hoeveelheid rijen en kolommen met productinformatie, al snel het overzicht kwijt raakt.

De voordelen van een PIM-systeem

Ons PIM-systeem biedt hiervoor de oplossing. Geen gedoe meer met Excel bestanden, maar een eenduidig, gestandaardiseerd, systeem. Het PIM-systeem verzamelt en structureert alle productinformatie op één centrale plek van waaruit het makkelijk te verrijken en distribueren is. Verdere voordelen van het gebruik van een PIM-systeem zijn:

 

  • Werk efficiënter en bespaar tijd
    Doordat productinformatie maar één keer (en op één plek) ingevoerd hoeft te worden scheelt dit een hoop tijd en is de time-to-market sneller. Bovendien is hierdoor alle productinformatie op een centrale plek opgeslagen waardoor het raadplegen ervan makkelijker wordt;
  • Verhoogde conversie
    Door de geoptimaliseerde (en correcte!) productinformatie wordt de kans op een aankoop verhoogd;
  • Betere synergie tussen (E-commerce)systemen
    Door koppelingen met zogeheten datapools met miljoenen producten (o.a. 2BA, InstallData en EZ-base) wordt het PIM-systeem verrijkt met productinformatie.

Wat maakt ons PIM-systeem zo speciaal?

Geïntegreerd Digital Asset Management (DAM) systeem

Het PIM-systeem heeft een geïntegreerd Digital Asset Management (DAM) systeem waardoor het opslaan, beheren en structureren van alle digitale bestanden versimpeld wordt. De productdata wordt overzichtelijk vastgelegd en beheerd. Alle bijlagen en assets zijn daarbij geïntegreerd. Door het werken in één systeem wordt de data altijd consistent op één plek opgeslagen. Ook op het gebied van bijlagen, handleidingen en brochures biedt Skwirrel dus dé oplossing voor het structureren van data, omdat er geen duplicaten kunnen ontstaan.

Gebruiksvriendelijke omgeving

Vanuit de gebruiksvriendelijke omgeving kan een onbeperkt aantal producten en verkoopunits voorzien worden van meertalige omschrijvingen, marketingteksten, ETIM dynamische features en bijlagen zoals afbeeldingen, montage-filmpjes, gebruikshandleidingen en certificaten.

Neem contact met ons op!

Wil je direct even overleggen over of  en wat wij voor jouw organisatie kunnen doen, neem contact op met mij!

SaaS oplossing

Het PIM-systeem is een SaaS (Software as a service) oplossing. Hierdoor blijven alle functionaliteiten altijd up to date, behoren updates tot het verleden en zijn herimplementaties overbodig.

ETIM geclassificeerd

In de installatiebranche is de ETIM een standaard classificatie. Deze classificatie zorgt ervoor dat producten met dezelfde kenmerken logisch en eenduidig gegroepeerd kunnen worden.

Custom Classes

Liever een eigen classificatiesysteem aanleggen? Geen enkel probleem. Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Door gebruik te maken van vaste waarden wordt ook hier de consistentie van de data bewaakt.

Concurrent user prijsmodel

Door ons concurrent user prijsmodel betaal je nooit teveel. Onze tarieven zijn gebaseerd op het aantal gelijktijdige gebruikers dat toegang heeft tot ons systeem.

Kies het pakket dat past bij jouw organisatie

Basic
€199,-
Per maand
Premium
€539,-
Per maand
Plus
€399,-
Per maand

Vragen?

Krijg grip op jouw productdata met het PIM-systeem van Skwirrel! Zijn er vragen of onduidelijkheden? Neem contact met ons op of kijk in onze FAQ.